Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 15
Recept: 3158 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 52%
Fettreduktion -80.0 gram -22%
Om fettreduktion > Äts ej
Sojasås 1.0 dl 2%
Sötsur thaisås 1.0 dl 3%
Tillbehör:
Aromsmör ¤ 150.0 gram 35%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Bakpotatis 4.0 styck 30%
Kockskolan:
Så grillas kött > Äts ej
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Om sötsura såser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Bakpotatis: Börja i god tid med att baka potatis. Räkna med 4 timmar. Bakpotatis förstörs inte av "för lång" baktid. Picka små hål i potatisen. Se recept via länk nedan >Grillbakad grillpotatis.
- Temperera: Ta ut köttetbitarna ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered sallad och aromsmör. Ta fram tallrikar, bestick med mera.
- Skiva spjället. Packa in bitarna i aluminiumpaket med soja. Lägg på grillen i 45 minuter med stängt grillock. Saknas lock grilla i minst 60 minuter och vänd köttet några gånger.
- Grilla: Pensla köttet med sötsur sås, eller med grillsås. Grilla 3-5 minuter på var sida till fin färg.
- Ta av köttet från grillen och låt det vila 5-10 minuter före servering. Servera gärna med lite söt grillsås att dippa i.
Kockens kommentar
Använd helst skurna bitar vilket snabbar på grillning och är lättare att servera. Hel bit tar cirka 10 minuter längre tid att grilla.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Fettreduktion i stekfläsket beaktas genom att välja ingrediens "Stekfläsk knaperstekt". Läs mer > Om fettreduktion.
Passar till
Fler recept inom Grillat fläskkött
Liknande recept som Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
-
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tunna revbensspjäll
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad pluma
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida
Tid: 10 min (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan x1
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad marinerad flintastek
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan