Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3724 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 16%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskkarré skiva 2 cm 12.0 skivor 79%
Salt 0%
Marinad:
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 10%
Spiskummin mald 1.0 tsk 0%
Ingefära mald 1.0 tsk 0%
Korianderfrö mald 1.0 tsk 0%
Tabasco grön 1.0 tsk 0%
Basilika 0.5 kruka 0%
Kockskolan:
Om utegrillar > Äts ej
Så lagas fläsklägg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Tänd grillen i god tid.
- Skala vitlök och riv gult skal från citron. Lägg detta och övriga marinadingredienser inklusive juice av citron i en matmixer. Mixa.
- Pensla marinaden på köttet och låt ligga framme i rumstemperatur i cirka 30 minuter.
- Salta och lägg på grillen. Grilla cirka 5-7 minuter på varje sida. Tiden varierar beroende på hur tjocka köttskivorna är.
Fler recept inom Grillat fläskkött
Liknande recept som Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
-
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tunna revbensspjäll
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad pluma
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida
Tid: 10 min (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan x1
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad marinerad flintastek
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan