
Foto: Aim´em and Claim´em Smokers
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 0
Recept: 8062 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 4.0 kilo 82%
Marinad:
Italiensk dressing } 1.0 flaska 2%
Äppeljuice 3.0 dl 1%
Grillkrydda 1.0 msk 0%
Köttspruta > Äts ej
Panering på varan:
Senap 1.0 dl 2%
Äppeljuice 1.0 msk 0%
Koshersalt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Grillkrydda 1.0 msk 0%
Garnering:
Farinsocker 1.0 dl 4%
Smör 50.0 gram 5%
Honung flytande 2.0 msk 2%
Tiger sauce 0.5 dl 1%
Barbercuesås tjock, söt 0.5 dl 1%
Aluminiumfolie Äts ej
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 4 tim )
Se film, klicka på "Aim´em" under bilden.
- Grill: Arrangera grillen för indirekt värme 135-150ºC. En aluminiumform med vatten ställs vid sidan om glödhärden under gallret där köttet placeras. Läs mer > Så grillas kött.
- Kött: Karrén skall ha fettkappa. Ansa köttet enligt filmen.
- Marinad: Sila italiensk dressing. Lägg resterna i silen i en skål. Blanda dressingvätskan med lika mycket äppeljuice. Tillsätt grillkrydda. Injicera vätskan i köttet med en köttspruta.
- Panering: Blanda senap med dressingresterna som silats av, juice, salt och peppar. Gnid in köttet med "rubben". Strö över grillkrydda.
- Grilla: Lägg köttet på indirekt värme ovanför vattenformen. Stäng locket och grilla köttet till kärntemperatur 70-75°C. Det tar 2-3 timmar. Pensla köttet några gånger med äppeljuice.
- Garnering: Ta ut köttet. Lägg i aluminiumform. Strö över farinsocker. Lägg på klickar med smör. Ringla över honung, tigersås (eller annan sötsyrlig chilisås) och BBQ-sås. Packa in kött och form med folie. Ställ tillbaka på grillen i ytterligare 1 timme till kärntemperatur 85-90°C.
Kockens kommentar
I USA i allmänhet och särskilt i Texas, förekommer stora grilltävlingar. Vid tillagning av fläskkarré är ansningen viktig med bland annat friläggning av "the money muscle" som sitter överst på köttbiten och är den finaste biten. Namnet för att biten ofta är avgörande vid tävlingsbedömningen. Köttbiten är också del av vad som kallas pluman. Läs mer, klicka ingrediensen.Fler recept inom Grillat fläskkött
Liknande recept som Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
-
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tunna revbensspjäll
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad pluma
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida
Tid: 10 min (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan x1
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad marinerad flintastek
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan