Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1328 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé 250.0 gram 19%
Hönsbuljong avfettad 6.0 dl Äts ej
Sojasås japansk 0.5 dl Äts ej
Balsamvinäger röd } 1.0 msk Äts ej
Tillbehör:
Körsbärstomater 10.0 styck 3%
Salladslök 2.0 styck 1%
Rosmarin färskhackad 2.0 msk 0%
Baguette, bagett 1.0 styck 51%
Sås:
Gräddfil 2.0 dl 21%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Rosmarin färskhackad 0.5 dl 1%
Strösocker 2.0 krm 1%
Salt 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Sås: Blanda ingredienserna. Ställ in i kylskåp.
- Koka: Låt buljong, soja och vinäger koka upp i en kastrull. Lägg ner fläskfilén. Fyll på med buljong så att det täcker. Låt sjuda på svag värme under lock cirka 15 minuter till kärntemperatur 65°C.
- Ta kastrullen från värmen och låt köttet ligga kvar under lock i buljongen cirka 15 minuter. Ta upp köttet och låt det kallna.
- Servera: Skär köttet i tunna skivor och lägg upp dem på assietter. Skär tomaterna i klyftor. Skiva salladslöken. Lägg lök, tomat och rosmarin på köttet. Ringla såsen över.
Kockens kommentar
Servera rätten som förrätt eller lätt måltid.Alternativ
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Kall buljongkokt fläskfilé med örter
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan