Finska pinnar eller vaniljpinnar

Foto: Jede AB

Finska pinnar eller vaniljpinnar

Lägg till ingredienser

Antal: 50

Vetemjöl

4.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Smör el. margarin

200.0 

gram

Sötmandelkärna

50.0 

gram

Bittermandel

5.0 

styck

Äggvita

1.0 

styck

 

Garnering:

 

Pärlsocker

2.0 

msk

Sötmandel hackad

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så skållar man >

 

 

Om mördeg >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

Om mördegskakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 485

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3329 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 30%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 14 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.5 dl 29%

Strösocker 1.0 dl 11%

Smör el. margarin 200.0 gram 44%

Sötmandelkärna 50.0 gram 9%

Bittermandel 5.0 styck 1%

Äggvita 1.0 styck 0%

 

Garnering:

Pärlsocker 2.0 msk 3%

Sötmandel hackad 2.0 msk 3%

 

Kockskolan:

Så skållar man > Äts ej

Om mördeg > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Om mördegskakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Skålla och skala mandeln till degen. Mal den i kvarn eller finfördela i mixer.
  2. Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och mandeln i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
  3. Forma fingertjocka rullar. Lägg in dem i kylskåp 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Finhacka garneringsmandeln och blanda den med pärlsocker. Lättvispa äggvita.
  6. Ta ut degrullarna och lägg dem tätt intill varandra. Pensla med äggvitan. Strö över hackad mandel och pärlsocker.
  7. Dela längderna i 3-4 centimeter långa bitar. Lägg dem på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda till fin gyllene färg i 8-10 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna på galler.
  10. Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.

Kockens kommentar

Vaniljpinnar: Byt ut mandeln mot 3-4 teskedar vaniljsocker per 50 kakor.

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Ungherrar

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Finska pinnar eller vaniljpinnar