Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1
Recept: 561 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kantareller färska 1.5 liter 17%
Vatten 1.5 liter Äts ej
Salt 1.5 tsk 0%
Lag:
Ättikssprit 12% 1.0 dl 9%
Vatten 1.5 dl 0%
Strösocker 1.0 dl 68%
Vitpeppar hel 10.0 korn 1%
Kryddnejlika 2.0 styck 0%
Kanelstång 5 cm 1.0 styck 2%
Lagerblad 1.0 blad 1%
Senapsfrö 0.5 tsk 2%
Ingefära färsk 10.0 gram 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Rengör noga och koka (sterilisera) förvaringsburkar.
- Svamp: Rensa kantarellerna, som helst skall vara små och hela. Större kantareller skärs i mindre bitar.
- Koka upp vatten med salt. Lägg i svampen och låt koka upp på nytt. Häll sedan bort vattnet och låt svampen rinna av.
- Lag: Koka upp lag med ingredienser. Lägg i svampen och låt sjuda på svag värme i 30 minuter.
- Värm upp förvaringsburkarna till exempel någon minut i mikro med lite vatten i burken. Sila lagen ner i burkarna och lägg i svampen. Låt svalna, stäng locket och förvara dem svalt och mörkt.
- Servera: Svampen blir bäst efter en veckas förvaring. Passar utmärkt till viltkött.
Kockens kommentar
Recept och bild från matexperten Anders Öhman. Klicka på länk under bild för att komma till hans hemsida.Passar till
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Syltade kantareller
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan