Syltade kantareller

Foto: Öhmans Mat & Vin ¤

Syltade kantareller

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Kantareller färska

1.5 

liter

Vatten

1.5 

liter

Salt

1.5 

tsk

 

Lag:

 

Ättikssprit 12%

1.0 

dl

Vatten

1.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Vitpeppar hel

10.0 

korn

Kryddnejlika

2.0 

styck

Kanelstång 5 cm

1.0 

styck

Lagerblad

1.0 

blad

Senapsfrö

0.5 

tsk

Ingefära färsk

10.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1

Recept: 561 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 1.5 liter 17%

Vatten 1.5 liter Äts ej

Salt 1.5 tsk 0%

 

Lag:

Ättikssprit 12% 1.0 dl 9%

Vatten 1.5 dl 0%

Strösocker 1.0 dl 68%

Vitpeppar hel 10.0 korn 1%

Kryddnejlika 2.0 styck 0%

Kanelstång 5 cm 1.0 styck 2%

Lagerblad 1.0 blad 1%

Senapsfrö 0.5 tsk 2%

Ingefära färsk 10.0 gram 1%

Tillagning (1 tim )

  1. Förbered: Rengör noga och koka (sterilisera) förvaringsburkar.
  2. Svamp: Rensa kantarellerna, som helst skall vara små och hela. Större kantareller skärs i mindre bitar.
  3. Koka upp vatten med salt. Lägg i svampen och låt koka upp på nytt. Häll sedan bort vattnet och låt svampen rinna av.
  4. Lag: Koka upp lag med ingredienser. Lägg i svampen och låt sjuda på svag värme i 30 minuter.
  5. Värm upp förvaringsburkarna till exempel någon minut i mikro med lite vatten i burken. Sila lagen ner i burkarna och lägg i svampen. Låt svalna, stäng locket och förvara dem svalt och mörkt.
  6. Servera: Svampen blir bäst efter en veckas förvaring. Passar utmärkt till viltkött.

Kockens kommentar

Recept och bild från matexperten Anders Öhman. Klicka på länk under bild för att komma till hans hemsida.

Passar till

Rödvinsbräserad älgkalvbog

Fler recept inom Inlagt grönt, chutney

Liknande recept som Syltade kantareller