Klappgröt (efterrätt)

Foto: Margareta K ¤

Klappgröt (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mannagryn

1.0 

dl

Vatten

5.0 

dl

Lingonsylt konserverad

1.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Mjölk

4.0 

dl

Kanel mald

 

 

Citronskal rivet

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 49

Kcal / portion: 190

GBR (GI) / port: 5

Recept: 759 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 387 gram)

Ingredienser

Visa:

Mannagryn 1.0 dl 35%

Vatten 5.0 dl 0%

Lingonsylt konserverad 1.5 dl 34%

 

Tillbehör:

Mjölk 4.0 dl 32%

Kanel mald 0%

Citronskal rivet 0%

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten.
  2. Vispa ner mannagryn. Koka upp igen och låt sedan sjuda på svag värme i 4-5 minuter.
  3. Häll i lingonsaft eller lös lingonsylt. Koka upp på nytt.
  4. Häll över i stor bunke och (el-)vispa kraftigt tills gröten är riktigt pösig.
  5. Servera gröten med mjölk. Krydda med kanel, skal av citron eller enligt egen smak.

Kockens kommentar

 Klappgröt är en klassisk lätt och pösig efterrättsgröt av mannagryn. Läs mer > Om gröt.

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Klappgröt (efterrätt)