Mannagrynsgröt, mannagrynspudding

Foto: Underbara Clara *

Mannagrynsgröt, mannagrynspudding

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mjölk

10.0 

dl

Mannagryn

1.2 

dl

Salt

 

 

 

Tillval:

 

Bittermandel

 

 

 

Tillbehör:

 

Mjölk

4.0 

dl

Strösocker

4.0 

msk

Kanel

4.0 

tsk

Äppelmos

 

 

Lingonsylt konserverad

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1410 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 563 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölk 10.0 dl 43%

Mannagryn 1.2 dl 23%

Salt 0%

 

Tillval:

Bittermandel 0%

 

Tillbehör:

Mjölk 4.0 dl 17%

Strösocker 4.0 msk 16%

Kanel 4.0 tsk 1%

Äppelmos 0%

Lingonsylt konserverad 0%

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka uppmjölk.
  2. Tillsätt mannagryn under kraftig vispning.
  3. Låt sjuda på svag värme under omrörning i 5-10 minuter. Akta så att den inte gröten bränns vid i botten.
  4. Smaka av med salt, socker och riven bittermandel (ej för barn).
  5. Kan serveras varm med mjölk, kanel och socker. I stället för socker passar fruktmos, lingonsylt, Kan serveras kall med saftsås.

Kockens kommentar

Mannagrynsgröt är en vit gröt, klassisk som frukostmat till barn. Läs mer > Om gröt. Större mängd rester kan blandas med ägg och tillredas som pudding.

I mikro: Blanda ingredienserna i tallriken. Kör på full effekt i cirka 2 minuter (se ugnens anvisning).

Mannagrynspudding (mannagrynskaka) är en tjockare variant av dito gröt. Koka gröt av 2 dl mannagryn och 1 liter mjölk och ½ tsk salt. Vispa upp

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Mannagrynsgröt, mannagrynspudding