Min pajalagröt

Foto: Wiktoria Ahlin

Min pajalagröt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Katrinplommon

0.5 

dl

Aprikoser torkade

0.5 

dl

Russin

0.5 

dl

Linfrön krossade

0.5 

dl

Vatten

7.0 

dl

Fiberhavregryn

2.0 

dl

Havrekli

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Mjölk

4.0 

dl

Lingonsylt?

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1086 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 436 gram)

Ingredienser

Visa:

Katrinplommon 0.5 dl 12%

Aprikoser torkade 0.5 dl 6%

Russin 0.5 dl 8%

Linfrön krossade 0.5 dl 14%

Vatten 7.0 dl 0%

Fiberhavregryn 2.0 dl 23%

Havrekli 1.0 dl 15%

 

Tillbehör:

Mjölk 4.0 dl 22%

Lingonsylt? 0%

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Kvällen före: Hacka katrinplommon och aprikoser. Blanda med linfrö och vatten. Ställ i kylskåpet över natt.
  2. Nästa morgon: Tillsätt gryn och kli. Koka upp och låt sjuda 3-5 minuter under omrörning. Smaka av med salt.
  3. Servera med mjölk.

Kockens kommentar

Tänkte ge er receptet på min goda pajalagröt. Jag äter den för att jag känner mig uppsvullen i magen + att den är nyttig naturligtvis! Den sätter veeeerkligen fart haha.

Pajalagröt är en modern klassiker bestående av havregrynsgröt med (torkad) frukt och fröer. Enligt Sveriges Radios P4 Norrbotten (2017) var det Vera Niemi, köksföre­ståndare på Pajala sjukhem, som kom på att gröten var bra för gamlingarna på hemmet och att man därmed kunde minska på magmedicinerna. 

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Min pajalagröt