
Triss i avokado: 3. Avokadopannacotta smaksatt med stjärnanis & syrlig blåbärssnaps ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1478 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 19%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Stjärnanis 1.0 styck 0%
Grädde 2.0 dl 49%
Strösocker 0.5 dl 13%
Avokado 2.0 styck 29%
Blåbär färska 1.0 dl 2%
Vatten 1.0 dl 0%
Farinsocker 2.0 msk 6%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%
Skapat av: PappaKock
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Pannacotta: Lägg gelantin i blöt. Krossa stjärnanis.
- Koka upp grädde, strösocker och stjärnanisen. När det börjar börjar bubbla, dra kastrullen åt sidan och låt stå och dra så att stjärnanisen ger smak.
- Sila av stjärnanisen. Rör i gelatinet.
- Skala avokado och mixa ner i pannacottan.
- Häll i portionsformar och låt stå i kylen i cirka 3 timmar.
- Krossa rosepepparkornen.
- Blåbärssnaps: Koka upp blåbären med lika delar vatten och farinsockret.
- Mixa den slät och slå på vinägern.
- Servera: Häll upp blåbärssoppan i snapsglas. Garnera pannacottan med rosepepperkorn.
Kockens kommentar
"Triss i avokado" är en avancerad rätt för finsmakare som består av tre delar. Se övriga två via länk nedan. Var ute i god tid. Rätterna tillsammans tar cirka 2 timmar att tillaga, dessutom tillkommer väntetid med ett par-tre timmar.Alla tre delarna tillsammans, som på bilden, är en mäktig förrätt likvärdig med en hel måltid. Portionsvikt 473 gram med en kalorimängd av 861 Kcal. "Trissen" kan med fördel serveras var för sig som en förrätt. Eller så äter man den som en elegant måltid.
Triss i avokado
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Triss i avokado: 3. Avokadopannacotta smaksatt med stjärnanis & syrlig blåbärssnaps ¤
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan