Wrap med inkokt rabarber, lemon curd och färskost

Foto: Medlemsrecept

Wrap med inkokt rabarber, lemon curd och färskost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lättmjölk

1.0 

dl

Vetemjöl

1.0 

dl

Vetemjöl

2.5 

dl

Jäst färsk

8.0 

gram

Strösocker

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Rabarber fryst

350.0 

gram

Vaniljstång

1.0 

styck

Strösocker

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Lemon curd }

0.5 

dl

Färskost lätt naturell

100.0 

gram

Mynta färsk

1.0 

kruka

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2491 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 261 gram)

Ingredienser

Visa:

Lättmjölk 1.0 dl 2%

Vetemjöl 1.0 dl 8%

Vetemjöl 2.5 dl 21%

Jäst färsk 8.0 gram 0%

Strösocker 2.0 msk 5%

Salt 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 50.0 gram 15%

Rabarber fryst 350.0 gram 2%

Vaniljstång 1.0 styck 0%

Strösocker 1.0 dl 15%

Salt 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 50.0 gram 15%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Lemon curd } 0.5 dl 8%

Färskost lätt naturell 100.0 gram 8%

Mynta färsk 1.0 kruka 1%

Tillagning

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp vaniljstång, vaniljfrön, socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Tillsätt rabarbern och låt nätt och jämnt koka upp. När första bubblan syns, ta kastrullen åt sidan och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur ca 12 timmar.
  2. Blanda mjölk, 1 dl mjöl och jäst väl och låt jäsa tills första bubblan syns, ca 45 min.
  3. Tillsätt 2 1/2 dl mjöl, socker och salt i degen och blanda till en smidig deg ca 15 min i hushållsmaskin. Blanda i smöret klickvis och arbeta degen ytterligare ca 10 min.
  4. Dela degen i fyra bitar och forma dem till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor, ca 1 mm tjocka, på mjölad arbetsbänk.
  5. Värm en stekpanna och stek wrapsen ca 1 1/2 minut på varje sida. Linda genast in dem i plastfolie och låt dem kallna.
  6. Lägg wrapsen på smörgåspapper och bred på lemon curd och färskost. Lägg på den inkokta rabarbern och rulla ihop.

Kockens kommentar

En annorlunda dessert, perfekt för picknicken. Rulla in rabarber och lemon curd i hemgjorda bröd. Recept från Alltommat.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Wrap med inkokt rabarber, lemon curd och färskost