Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2491 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lättmjölk 1.0 dl 2%
Vetemjöl 1.0 dl 8%
Vetemjöl 2.5 dl 21%
Jäst färsk 8.0 gram 0%
Strösocker 2.0 msk 5%
Salt 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 50.0 gram 15%
Rabarber fryst 350.0 gram 2%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
Strösocker 1.0 dl 15%
Salt 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 50.0 gram 15%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Lemon curd } 0.5 dl 8%
Färskost lätt naturell 100.0 gram 8%
Mynta färsk 1.0 kruka 1%
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp vaniljstång, vaniljfrön, socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Tillsätt rabarbern och låt nätt och jämnt koka upp. När första bubblan syns, ta kastrullen åt sidan och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur ca 12 timmar.
- Blanda mjölk, 1 dl mjöl och jäst väl och låt jäsa tills första bubblan syns, ca 45 min.
- Tillsätt 2 1/2 dl mjöl, socker och salt i degen och blanda till en smidig deg ca 15 min i hushållsmaskin. Blanda i smöret klickvis och arbeta degen ytterligare ca 10 min.
- Dela degen i fyra bitar och forma dem till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor, ca 1 mm tjocka, på mjölad arbetsbänk.
- Värm en stekpanna och stek wrapsen ca 1 1/2 minut på varje sida. Linda genast in dem i plastfolie och låt dem kallna.
- Lägg wrapsen på smörgåspapper och bred på lemon curd och färskost. Lägg på den inkokta rabarbern och rulla ihop.
Kockens kommentar
En annorlunda dessert, perfekt för picknicken. Rulla in rabarber och lemon curd i hemgjorda bröd. Recept från Alltommat.Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Wrap med inkokt rabarber, lemon curd och färskost
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan