
Köttfärslimpa med blomkålsmos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 645

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs, helst nötfärs 800.0 gram 56%
Purjolök 1.0 styck 2%
Ägg 2.0 styck 5%
Grädde 1.0 dl 14%
Lökpulver } 0%
Salt 0%
Svartpeppar 0%
Vitpeppar 0%
Blomkålsmos
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 7%
Smör normalsaltat 50.0 gram 14%
Skapat av: LCHF-butiken
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C. Finstrimla purjolök.
- Blanda färs med kryddor, grädde ägg och purjolök. Forma till en limpa. Lägg i en ugnsfast form. Lägg smörklickar runt om. Grädda i ugnen cirka 50 minuter.
- Ansa blomkål. Lägg i lättsaltat vatten. Låt koka tills den är mjuk.
- Slå av allt vatten. Låt ånga av lite. Lägg i smör. Mixa med stavmixern till den konsistens du vill ha, vi gillar den med lite bitar kvar.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Köttfärslimpa med blomkålsmos
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan