Köttfärslimpa med blomkålsmos

Köttfärslimpa med blomkålsmos

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs, helst nötfärs

800.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Grädde

1.0 

dl

Lökpulver }

 

 

Salt

 

 

Svartpeppar

 

 

Vitpeppar

 

 

 

Blomkålsmos

 

 

 

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Smör normalsaltat

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 645

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2580 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 441 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs, helst nötfärs 800.0 gram 56%

Purjolök 1.0 styck 2%

Ägg 2.0 styck 5%

Grädde 1.0 dl 14%

Lökpulver } 0%

Salt 0%

Svartpeppar 0%

Vitpeppar 0%

 

Blomkålsmos 

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 7%

Smör normalsaltat 50.0 gram 14%

Skapat av: LCHF-butiken

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C. Finstrimla purjolök.
  2. Blanda färs med kryddor, grädde ägg och purjolök. Forma till en limpa. Lägg i en ugnsfast form. Lägg smörklickar runt om. Grädda i ugnen cirka 50 minuter.
  3. Ansa blomkål. Lägg i lättsaltat vatten. Låt koka tills den är mjuk.
  4. Slå av allt vatten. Låt ånga av lite. Lägg i smör. Mixa med stavmixern till den konsistens du vill ha, vi gillar den med lite bitar kvar.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Köttfärslimpa med blomkålsmos