Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 345

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1382 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gelatinblad 4.0 styck 2%
Matlagningsgrädde av havre 5.0 dl 56%
Strösocker 5.0 msk 21%
Kardemumma mald 1.0 krm 0%
Kanel 0.5 tsk 0%
Topping
Honung 3.5 msk 18%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Jordgubbar frysta sockrade 50.0 gram 3%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Skapat av: Oatly
Tillagning (20 min + 8 tim )
- Lägg gelatinblad i en skål med vatten i 5 minuter. Koka upp Oatly iMat med socker och kryddor. Ställ kastrullen åt sidan.
- Tag upp gelatinbladen. Smält dem på svag värme i en kastrull med en matsked vatten under omrörning. Vispa i det smälta gelatinet i iMat-blandningen. Häll i glas. Låt det svalna lite innan det ställs in i kylen för att stelna över natten.
- Topping: Lägg jordgubbar, honung och pressad lime i en kastrull. Låt koka ihop tills hälften återstår.
- Smaka av om det behövs mer sötma, tillsätt i så fall lite mer honung. Låt svalna innan du fördelar det på toppen av den stelnade pannacottan.
Kockens kommentar
En ljuvlig dessert av lenaste havre, kanel och kardemumma. Tillsammans med jordgubbar och lime blir det en fin brytning. Du bör göra pannacottan kvällen innan servering för att den ska stelna i kylen.Du kan smaksätta din panna cotta med t ex riven vit blockchoklad, rivet citrusskal, stjärnanis eller vanilj.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Kryddig pannacotta med jordgubbs- och limetopping
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan