Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1702 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 12%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Köttfärs, helst nötfärs 500.0 gram 53%
Potatismjöl (Kockens} 2.0 msk 5%
Vatten 0.5 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Spiskummin mald 1.0 tsk 0%
Korianderfrön 1.0 tsk 0%
Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Matolja till stekning 2.0 msk 14%
Myntasallad
Rödlök 1.0 styck 4%
Gurka 1.0 styck 3%
Mynta färsk 0.5 kruka 1%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Olivolja 3.0 msk 20%
Salt 0.5 tsk 0%
Svartpeppar grovmald 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om kebab > Äts ej
Skapat av: Kockens
Tillagning (30 min )
- Lägg trägrillspett i kallt vatten cirka 15 minuter. Blanda potatismjöl och vatten i en bunke. Låt stå cirka 5 minuter och svälla.
- Tillsätt köttfärs och kryddor. Arbeta till en smidig färs. Forma färsen till långsmala bullar. Trä upp på grillspetten. Pensla med olja. Grilla i ugn, på utegrill eller i grillpanna, cirka 4 minuter per sida.
- Skala och strimla rödlök. Skölj, halvera och skär gurka i halvmånar. Hacka mynta. Blanda lök, gurka och mynta i en skål.
- Vispa ihop citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
- Servera färskebaben med myntasallad, klyftpotatis och eventuellt en klick matlagningsyoghurt.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Färskebab med myntasallad
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan