Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2917 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mästarmatjes (Abba) 2.0 burkar 27%
Gräddfil 1.0 dl 5%
Majonnäs äkta 1.5 dl 35%
Tubkaviar rökt (typ Kalles) 4.0 msk 6%
Rödlök 1.0 styck 2%
Purjolök strimlad 0.5 dl 0%
Dill 1.0 knippe 1%
Potatis kokt 5.0 styck 12%
Tillbehör:
Hårt bröd 6.0 skivor 11%
Skapat av: Abba
Tillagning (15 min )
- Skär sill i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök. Finhacka purjolök och dill. Skala och tärna potatis.
- Blanda samman gräddfil, majonnäs, kaviar, lök, dill, purjo och dill. Blanda ner sill och potatis. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ett gott knäckebröd och ett glas öl.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Klassisk nubberöra
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: