Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 179

GBR (GI) / port: 0
Recept: 718 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Svart Caviar (Abba) 1.0 burk 13%
Gurka 0.5 styck 3%
Cocotte
Rökta musslor } 1.0 förp. 28%
Soltorkade tomater 50.0 gram 12%
Gul lök 0.5 styck 4%
Ägg 4.0 styck 35%
Skapat av: Abba
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C. Låt musslorna rinna av. Hacka soltorkade tomater och lök. Blanda musslor, tomater och lök. Salta och peppra. Fördela i cocotteformar (rymd cirka 1 ½ dl).
- Gör en liten grop i mitten. Knäck i ett ägg i varje grop. Baka i ugnen i vattenbad (täck med lock) tills ägget nästan har stannat (15 - 20 minuter).
- Låt cocotterna svalna något. Klicka på svart caviar. Pressa över några droppar citron. Servera med några gurkstavar till varje cocotte.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Rökt musselcocotte med svart caviar
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan