
Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3146 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingklubba (Kronfågel) 4.0 styck 51%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 3.0 msk 11%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Rotfrukter
Morot 2.0 styck 2%
Gulbeta 2.0 gram 0%
Palsternacka 2.0 styck 5%
Rotpersilja 2.0 styck 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Dragon färskhackad 2.0 msk 0%
Tzatziki
Gurka 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Yoghurt grekisk 2.0 dl 8%
Olivolja 1.0 msk 4%
Salt 0%
Svartpeppar 0%
Skapat av: Kronfågel
Tillagning
- Sätt ugnen på 100°C. Salta och peppra klubbor. Stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, 5-8 minuter. Vänd och stek cirka 3 minuter på andra sidan.
- Lägg på ugnsgallret med en plåt under. Stek i ugnen 30-40 minuter beroende på storlek. Testa gärna med en termometer. Vid 75°C så är köttet fortfarande saftigt och gott.
- Under tiden kycklingen går i ugnen. Riv citronskal och vitlök. Blanda med juice från hälften av citron, olivolja och persilja. Slå detta över låren när de kommer ur ugnen.
- Skala och skär rotfrukterna i mindre kuber. Gärna så lika som möjligt i storlek, då får de samma koktid. Koka upp en kastrull med vatten och salta rikligt. Lägg i gulbetorna cirka 1 minut innan de övriga rotfrukterna. Koka sedan 3-5 minuter. De ska vara mjuka men inte mosiga. Kyl av i isvatten. Sila sedan. Smält smör i kastrullen. Vänd i rotsakerna. Salta och peppra. Tillsätt citron och dragon.
- Halvera gurka på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Hacka gurkan. Blanda gurkan med 2 nypor salt. Låt stå och dra några minuter. Riv vitlök. Pressa ur vätskan ur gurkan. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Toppa med olivolja. Smaklig måltid!
Fler recept inom Kycklingben i ugn
Liknande recept som Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki
-
Fetaostgratinerad gnocchi med kyckling
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade kycklingspett med jordnötschili
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinglårfiléer med krämig fetaost och höstgrönsaker
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Färgglad cous-coussallad med salviakyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinglår med grönskande potatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddiga chiliklubbor med röd mojo
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Smått och gott med helstekta klubbor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinglårfilé med krämig fetaost och pasta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kyckinglårfile med potatispaté
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tacoben med böndippa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel