Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki

Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingklubba (Kronfågel)

4.0 

styck

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

3.0 

msk

Persilja finhackad

1.0 

msk

 

Rotfrukter

 

 

 

Morot

2.0 

styck

Gulbeta

2.0 

gram

Palsternacka

2.0 

styck

Rotpersilja

2.0 

styck

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Dragon färskhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tzatziki

 

 

 

Gurka

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Yoghurt grekisk

2.0 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Salt

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3146 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 495 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingklubba (Kronfågel) 4.0 styck 51%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 3.0 msk 11%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

 

Rotfrukter 

Morot 2.0 styck 2%

Gulbeta 2.0 gram 0%

Palsternacka 2.0 styck 5%

Rotpersilja 2.0 styck 3%

Smör normalsaltat 50.0 gram 12%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Dragon färskhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tzatziki 

Gurka 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Yoghurt grekisk 2.0 dl 8%

Olivolja 1.0 msk 4%

Salt 0%

Svartpeppar 0%

Skapat av: Kronfågel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 100°C. Salta och peppra klubbor. Stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, 5-8 minuter. Vänd och stek cirka 3 minuter på andra sidan.
  2. Lägg på ugnsgallret med en plåt under. Stek i ugnen 30-40 minuter beroende på storlek. Testa gärna med en termometer. Vid 75°C så är köttet fortfarande saftigt och gott.
  3. Under tiden kycklingen går i ugnen. Riv citronskal och vitlök. Blanda med juice från hälften av citron, olivolja och persilja. Slå detta över låren när de kommer ur ugnen.
  4. Skala och skär rotfrukterna i mindre kuber. Gärna så lika som möjligt i storlek, då får de samma koktid. Koka upp en kastrull med vatten och salta rikligt. Lägg i gulbetorna cirka 1 minut innan de övriga rotfrukterna. Koka sedan 3-5 minuter. De ska vara mjuka men inte mosiga. Kyl av i isvatten. Sila sedan. Smält smör i kastrullen. Vänd i rotsakerna. Salta och peppra. Tillsätt citron och dragon.
  5. Halvera gurka på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Hacka gurkan. Blanda gurkan med 2 nypor salt. Låt stå och dra några minuter. Riv vitlök. Pressa ur vätskan ur gurkan. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Toppa med olivolja. Smaklig måltid!

Fler recept inom Kycklingben i ugn

Liknande recept som Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki