Bli medlem (gratis)
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingdelar med skinn och ben 1000.0 gram 51%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%
Ingefära färsk 4.0 cm 1%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Sesamolja 1.0 tsk 1%
Ostronsås } 1.0 dl 3%
Sesamfrön 1.0 msk 2%
Vatten 0.5 liter 0%
Tillbehör:
Jasminris 3.0 dl 36%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och strimla ingefära och vitlök. Skiva chili. Torka av kycklingdelar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Bryn kycklingen i olja till fin färg i en het stek- eller wokpanna.
- Tillsätt ingefära, vitlök och hälften av chilin och låt det steka en stund. Slå på ostronsås, sesamolja och vatten så det precis täcker. Lägg på ett lock och låt sjud i cirka 30 minuter.
- Tag av locket. Låt vätskan koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i skålar. Garnera med resten av chilin, koriander och sesamfrön.
Kockens kommentar
Feng zhua ("fågel Fenixs klor") är en kinesisk rätt som består av kycklingfötter. Ytskinnet avlägnas och fötterna, som består av skinn och brosk, friteras. De äts som snacks, i soppa eller som huvudrätt. Kycklingfötter serveras i många asiatiska länder, liksom i Västindien. Fötterna i detta recept har ersatts med andra kycklingdelar. Vill man efterlikna originalet passar kycklingvingar bäst.
Fler recept inom Bräserad kyckling, gryta
Liknande recept som Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås
-
Coq au vin, klassisk fransk hönsgryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vårgryta med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinggulasch
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Allt i ett höstgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken ā la King
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Indian Chicken Curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan