Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingdelar med skinn och ben

1000.0 

gram

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Ingefära färsk

4.0 

cm

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Sesamolja

1.0 

tsk

Ostronsås }

1.0 

dl

Sesamfrön

1.0 

msk

Vatten

0.5 

liter

Koriander färsk

 

 

 

Tillbehör:

 

Jasminris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 548 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingdelar med skinn och ben 1000.0 gram 51%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%

Ingefära färsk 4.0 cm 1%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Sesamolja 1.0 tsk 1%

Ostronsås } 1.0 dl 3%

Sesamfrön 1.0 msk 2%

Vatten 0.5 liter 0%

Koriander färsk 0%

 

Tillbehör:

Jasminris 3.0 dl 36%

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och strimla ingefära och vitlök. Skiva chili. Torka av kycklingdelar.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fräs kycklingen i olja till fin färg i en het stek- eller wokpanna.
  4. Tillsätt ingefära, vitlök och hälften av chilin och låt det steka en stund. Slå på ostronsås, sesamolja och vatten så det precis täcker. Lägg på ett lock och låt sjud i cirka 30 minuter.
  5. Tag av locket. Låt vätskan koka ihop. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Häll upp i skålar. Garnera med resten av chilin, koriander och sesamfrön.

Kockens kommentar

Feng zhua ("fågel Fenixs klor") är en kinesisk rätt som består av kycklingfötter. Ytskinnet avlägnas och fötterna, som består av skinn och brosk, friteras. De äts som snacks, i soppa eller som huvudrätt. Kycklingfötter serveras i många asiatiska länder, liksom i Västindien. Fötterna i detta recept har ersatts med andra kycklingdelar. Vill man efterlikna originalet passar kycklingvingar bäst.

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås