Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 508

Kcal / portion: 3809

GBR (GI) / port: 69
Recept: 3809 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 28%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Mörk choklad 400.0 gram 56%
Torkad frukt 100.0 gram 8%
Nötter 150.0 gram 26%
Rispuffar, rice krispies 100.0 gram 10%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 20 min )
- Grovhacka nötter och frukt.
- Smält choklad försiktigt. Ta av från värmen så snart chokladen smält. Läs mer > Så smälts choklad.
- Blanda alla ingrediernser. Tryck ut på smörgåspapper. Låt stelna. Skär sedan upp i bitar.
Kockens kommentar
Extra energi på vinterturen med choklad, nötter och frukt.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Chokladbräck med frukt och nötter
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina