
Triss i avokado 1. Citruskryddad avokadoterrine, med havtornsvinägrett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 1
Recept: 744 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 12%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Äpple rött 1.0 styck 7%
Havtorn 0.5 dl 3%
Vatten till kokning 1.0 dl 0%
Olivolja 1.0 msk 15%
Äppelcidervinäger 1.0 msk 1%
Honung 1.5 msk 14%
Avokado 2.0 styck 57%
Citronskal rivet 2.0 tsk 1%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Cocktailtomater 4.0 styck 2%
Skapat av: PappaKock
Tillagning (45 min + 3 tim )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Äpple: Skölj äpple och skiva mycket tunt, helst på mandolin. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugn i 2,5-3 timmar.
- Havtornssås: Koka havtorn med vatten, koka ned till hälften. Sila av skal och kärnorna. Blanda havtornssåsen med olivolja och vinäger. Smaka av med salt, peppar och honung.
- Avokadorulle: Skala avokado, hacka den grovt. Riv skalet av citronen och blanda med avokadon. Pressa i citronsaft, salta och peppra. Lägg ut plastfilm på köksbänken, lägg upp avokadoröran och rulla som en rulltårta. Låt avokadorullen ligga i kylen för att "sätta sig".
- Tomater: Sätt på ugnsgrillen. Grilla tomater.
- Servera: Lägg ut äppelskivor. Därpå avokadorulle. Toppa med en ugnsgrillad cocktailtomat. Garnera havtornssås.
Kockens kommentar
"Triss i avokado" är en avancerad rätt för finsmakare som består av tre delar. Se övriga två via länk nedan. Var ute i god tid. Rätterna tillsammans tar cirka 2 timmar att tillaga, dessutom tillkommer väntetid med ett par-tre timmar.Alla tre delarna tillsammans, som på bilden, är en mäktig förrätt likvärdig med en hel måltid. Portionsvikt 473 gram med en kalorimängd av 861 Kcal. "Trissen" kan med fördel serveras var för sig som en förrätt. Eller så äter man den som en elegant måltid.
Triss i avokado
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Triss i avokado 1. Citruskryddad avokadoterrine, med havtornsvinägrett
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan