Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 637

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2547 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 19%
Bulgur gryn 2.0 dl 22%
Creme fraiche saffran-tomat } 2.0 dl 23%
Avokado 1.5 styck 12%
Tunnbröd mjukt 6.0 skivor 23%
Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Skapat av: Erik Hellström
Tillagning
- Koka bulgur enligt instruktionerna på paketet. Tillsätt en hönsbuljongtärning till vattnet.
- Skär kycklingfiléerna i bitar och stek i riktigt smör. Salta och peppra.
- Tillsätt en burk Arla créme fraiche gourmet Saffran&Tomat till kycklingen. Låt koka ihop i några minuter.
- Lägg ut ett tunnbröd på aluminiumfolie och lägg lite av kycklingröran samt bulgur i mitten på brödet.
- Toppa med tärnad avokado och vik ihop tunnbrödet. Rulla sedan in allting i folien.
Kockens kommentar
Snabbt och gott recept som är perfekt att ha med i ryggsäcken på en skidtur eller som ett snabbt mellanmål.Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Saffranswraps med kyckling och avokado
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan