Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 60%
Fibrer: 8%
Ingredienser
Mörk choklad 200.0 gram 74%
Pepparkakskryddor 10.0 gram 2%
Nötter och torkad frukt 1.5 dl 24%
Kockskolan:
Så tempereras choklad > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Temperera choklad: Finhacka choklad. Smält halva chokladmängden över vattenbad och värm till 50°C. Tag bort skålen från värmen. Rör i resterande choklad tills hela mängden kylts ned till 27°C. Ställ därefter tillbaka skålen över vattenbadet. Värm upp till 31°C.
- Rör sedan ner nötter, kryddor och torkad frukt. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Skär upp i bitar.
Kockens kommentar
Använd nötter till exempel hasselnötter eller mandel och torkad frukt som russin och gojibär.
Temperera choklad gör man för att få en stabil, fast och glansig choklad med högre smältpunkt, vilket gör att chokladen smälter i munnen och inte i handen. Läs mer > Så tempereras choklad.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Chokladbräck med nötter, frukt och pepparkakssmak
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina