Chokladbräck med nötter, frukt och pepparkakssmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladbräck med nötter, frukt och pepparkakssmak

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 20

Mörk choklad

200.0 

gram

Pepparkakskryddor

10.0 

gram

Nötter och torkad frukt

1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så tempereras choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 60%

Fibrer: 8%

(Tillagad portion: 16 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 200.0 gram 74%

Pepparkakskryddor 10.0 gram 2%

Nötter och torkad frukt 1.5 dl 24%

 

Kockskolan:

Så tempereras choklad > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Temperera choklad: Finhacka choklad. Smält halva chokladmängden över vattenbad och värm till 50°C. Tag bort skålen från värmen. Rör i resterande choklad tills hela mängden kylts ned till 27°C. Ställ därefter tillbaka skålen över vattenbadet. Värm upp till 31°C.
  2. Rör sedan ner nötter, kryddor och torkad frukt. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Skär upp i bitar.

Kockens kommentar

Använd nötter till exempel hasselnötter eller mandel och torkad frukt som russin och gojibär.

Temperera choklad gör man för att få en stabil, fast och glansig choklad med högre smältpunkt, vilket gör att chokladen smälter i munnen och inte i handen. Läs mer > Så tempereras choklad.

Fler recept inom Choklad och nougat

Liknande recept som Chokladbräck med nötter, frukt och pepparkakssmak