Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 321

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 5
Recept: 5276 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 15%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 4%
Strösocker 3.0 dl 22%
Vetemjöl 3.0 dl 12%
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
Bakpulver 3.0 tsk 0%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Matolja (rapsolja) 1.5 dl 23%
Morot 4.5 styck 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 7%
Florsocker 4.0 dl 18%
Äggula 2.0 styck 2%
Mascarpone } 120.0 gram 8%
Skal av apelsin 1.0 styck 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 175°C. Råriv morötter.
- Vispa ägg och strösocker vitt. Blanda alla torra ingredienser. Vänd i äggblandningen. Vänd i morötter och olja.
- Fyll i muffinsformar. Sätt in i ugnen i 10-12 minuter.
- Vispa äggulor, smör och socker vitt. Riv skalet på apelsin. Vänd ner det. Vänd i mascarpone. Spritsa på när muffinsen kallnat.
Fler recept inom Baka en kaka
Liknande recept som Morotsmuffins med mascarponetopping
-
Mammas goda äppelkaka
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelpaj med russin, muscovado och rom
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmoussetårta med kaffe och hallon
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med apelsintopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med mashmallowfluff
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Morotsmuffins med mascarponetopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan