Morotsmuffins med mascarponetopping

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Morotsmuffins med mascarponetopping

Lägg till ingredienser

Antal muffins: 15

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

3.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Bakpulver

3.0 

tsk

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

Matolja (rapsolja)

1.5 

dl

Morot

4.5 

styck

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Florsocker

4.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

Mascarpone }

120.0 

gram

Skal av apelsin

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 321

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5276 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 15%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 109 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 4%

Strösocker 3.0 dl 22%

Vetemjöl 3.0 dl 12%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Bakpulver 3.0 tsk 0%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Salt 2.0 krm 0%

Matolja (rapsolja) 1.5 dl 23%

Morot 4.5 styck 3%

 

Smör normalsaltat 50.0 gram 7%

Florsocker 4.0 dl 18%

Äggula 2.0 styck 2%

Mascarpone } 120.0 gram 8%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Råriv morötter.

  2. Vispa ägg och strösocker vitt. Blanda alla torra ingredienser. Vänd i äggblandningen. Vänd i morötter och olja.

  3. Fyll i muffinsformar. Sätt in i ugnen i 10-12 minuter.

  4. Vispa äggulor, smör och socker vitt. Riv skalet på apelsin. Vänd ner det. Vänd i mascarpone. Spritsa på när muffinsen kallnat.

Fler recept inom Baka en kaka

Liknande recept som Morotsmuffins med mascarponetopping