Mammas goda äppelkaka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mammas goda äppelkaka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vetemjöl

4.0 

dl

Strösocker

1.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Bakpulver

2.0 

tsk

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Äpple utan skal

6.0 

styck

Kanel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 270 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.0 dl 32%

Strösocker 1.5 dl 22%

Smör normalsaltat 100.0 gram 28%

Ägg 1.0 styck 2%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Äpple utan skal 6.0 styck 14%

Kanel 0%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.

  2. Rör ihop smör och socker. Blanda i ägg.

  3. Blanda bakpulver, mjöl och vaniljsocker. Blanda med smörblandningen.

  4. Tryck ut hälften av degen i en springform. Riv äpplen och lägg det över. Platta till lite med handen. Pudra över lite kanel. Fördela resten av degen ovanpå.

  5. Sätt in i ugnen i 40 minuter.

Fler recept inom Baka en kaka

Liknande recept som Mammas goda äppelkaka