Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2623 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 4.0 dl 32%
Strösocker 1.5 dl 22%
Smör normalsaltat 100.0 gram 28%
Ägg 1.0 styck 2%
Bakpulver 2.0 tsk 1%
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
Äpple utan skal 6.0 styck 14%
Kanel 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Rör ihop smör och socker. Blanda i ägg.
- Blanda bakpulver, mjöl och vaniljsocker. Blanda med smörblandningen.
- Tryck ut hälften av degen i en springform. Riv äpplen och lägg det över. Platta till lite med handen. Pudra över lite kanel. Fördela resten av degen ovanpå.
- Sätt in i ugnen i 40 minuter.
Fler recept inom Baka en kaka
Liknande recept som Mammas goda äppelkaka
-
Mammas goda äppelkaka
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelpaj med russin, muscovado och rom
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmoussetårta med kaffe och hallon
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med apelsintopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med mashmallowfluff
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Morotsmuffins med mascarponetopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan