Kladdkakemuffins med apelsintopping

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kladdkakemuffins med apelsintopping

Lägg till ingredienser

Antal muffins: 25

Ägg

4.0 

styck

Strösocker

6.0 

dl

Kakaopulver

5.0 

msk

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Salt

1.0 

krm

Vetemjöl

3.0 

dl

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Florsocker

4.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

Färskost

120.0 

gram

Apelsin hel

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 373

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 6

Recept: 6634 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 16%

Kolhydrater: 54%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 71 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 4%

Strösocker 6.0 dl 34%

Kakaopulver 5.0 msk 2%

Smör normalsaltat 200.0 gram 22%

Salt 1.0 krm 0%

Vetemjöl 3.0 dl 10%

 

Smör normalsaltat 50.0 gram 5%

Florsocker 4.0 dl 15%

Äggula 2.0 styck 2%

Färskost 120.0 gram 5%

Apelsin hel 1.0 styck 1%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.

  2. Smält smör på spisen. Rör ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner smör. Sedan de torra ingredienserna.

  3. Spritsa upp i muffinsformar. Sätt in i ugnen cirka 8 minuter (de ska fortfarande vara kladdiga inuti). Tag ut och låt kallna.

  4. Vispa upp smör, äggulor och socker. Riv apelsinskal. Vänd i det tillsammans med färskosten. Spritsa eller bred över muffinsarna.

Fler recept inom Baka en kaka

Liknande recept som Kladdkakemuffins med apelsintopping