Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 373

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 6
Recept: 6634 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 16%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 4%
Strösocker 6.0 dl 34%
Kakaopulver 5.0 msk 2%
Smör normalsaltat 200.0 gram 22%
Salt 1.0 krm 0%
Vetemjöl 3.0 dl 10%
Smör normalsaltat 50.0 gram 5%
Florsocker 4.0 dl 15%
Äggula 2.0 styck 2%
Färskost 120.0 gram 5%
Apelsin hel 1.0 styck 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smält smör på spisen. Rör ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner smör. Sedan de torra ingredienserna.
- Spritsa upp i muffinsformar. Sätt in i ugnen cirka 8 minuter (de ska fortfarande vara kladdiga inuti). Tag ut och låt kallna.
- Vispa upp smör, äggulor och socker. Riv apelsinskal. Vänd i det tillsammans med färskosten. Spritsa eller bred över muffinsarna.
Fler recept inom Baka en kaka
Liknande recept som Kladdkakemuffins med apelsintopping
-
Mammas goda äppelkaka
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelpaj med russin, muscovado och rom
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmoussetårta med kaffe och hallon
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med apelsintopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med mashmallowfluff
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Morotsmuffins med mascarponetopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan