Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 402

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 6
Recept: 6028 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 4%
Strösocker 6.0 dl 38%
Kakaopulver 5.0 msk 2%
Smör normalsaltat 200.0 gram 24%
Salt 2.0 krm 0%
Vetemjöl 3.0 dl 11%
Grädde 3.0 dl 18%
Mashmallows 50.0 gram 3%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smält smör på spisen. Rör ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner smör i äggblandningen. Sedan de torra ingredienserna.
- Spritsa upp i muffinsformar. Sätt in i ugnen cirka 8 minuter (de ska fortfarande vara kladdiga inuti). Tag ut och låt kallna.
- Koka upp grädde. Lägg i mashmallows. Låt dem smälta. Låt kallna. Vispa försiktigt upp ”marshmallowsgrädden”. Spritsa på den på muffinsarna.
Fler recept inom Baka en kaka
Liknande recept som Kladdkakemuffins med mashmallowfluff
-
Mammas goda äppelkaka
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelpaj med russin, muscovado och rom
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmoussetårta med kaffe och hallon
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med apelsintopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med mashmallowfluff
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Morotsmuffins med mascarponetopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan