Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 302

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3951 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 14%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 100.0 gram 18%
Vetemjöl 3.0 dl 16%
Strösocker 1.0 msk 1%
Vatten 2.0 msk 0%
Fyllning:
Äpple fast sort 5.0 styck 6%
Smör normalsaltat 1.0 msk 2%
Muscovadosocker 1.0 dl 7%
Russin 1.0 dl 4%
Mörk rom 2.0 msk 2%
Deg smulpaj:
Smör normalsaltat 100.0 gram 18%
Vetemjöl 2.5 dl 13%
Strösocker 1.0 dl 10%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Knåda ihop pajdegen. Låt stå kallt en timme.
- Skala och skär ner äpplen i lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör, äpplen, russin och socker. Låt smälta ihop i ett par minuter. Slå på rom. Låt koka in. Tag upp och låt kallna.
- Sätt ugnen på 200°C. Nyp ihop smuldegen.
- Kavla ut pajdegen. Klä en form cirka 24 cm i diameter. Låt stå kallt i minst 20 minuter.
- Förbaka pajskalet i 5 minuter. Fyll sedan skalet med äpplena. Smula över smuldegen. Sätt in i ugnen igen i 10-15 minuter tills smulorna fått färg.
- Servera med lite lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite rom.
Fler recept inom Baka en kaka
Liknande recept som Äppelpaj med russin, muscovado och rom
-
Mammas goda äppelkaka
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelpaj med russin, muscovado och rom
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmoussetårta med kaffe och hallon
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med apelsintopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med mashmallowfluff
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Morotsmuffins med mascarponetopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan