Äppelpaj med russin, muscovado och rom

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelpaj med russin, muscovado och rom

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vetemjöl

3.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Vatten

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Äpple fast sort

5.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Muscovadosocker

1.0 

dl

Russin

1.0 

dl

Mörk rom

2.0 

msk

 

Deg smulpaj:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vetemjöl

2.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 302

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3951 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 14%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 109 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 100.0 gram 18%

Vetemjöl 3.0 dl 16%

Strösocker 1.0 msk 1%

Vatten 2.0 msk 0%

 

Fyllning:

Äpple fast sort 5.0 styck 6%

Smör normalsaltat 1.0 msk 2%

Muscovadosocker 1.0 dl 7%

Russin 1.0 dl 4%

Mörk rom 2.0 msk 2%

 

Deg smulpaj:

Smör normalsaltat 100.0 gram 18%

Vetemjöl 2.5 dl 13%

Strösocker 1.0 dl 10%

Tillagning (25 min )

  1. Knåda ihop pajdegen. Låt stå kallt en timme.

  2. Skala och skär ner äpplen i lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör, äpplen, russin och socker. Låt smälta ihop i ett par minuter. Slå på rom. Låt koka in. Tag upp och låt kallna.

  3. Sätt ugnen på 200°C. Nyp ihop smuldegen.

  4. Kavla ut pajdegen. Klä en form cirka 24 cm i diameter. Låt stå kallt i minst 20 minuter.

  5. Förbaka pajskalet i 5 minuter. Fyll sedan skalet med äpplena. Smula över smuldegen. Sätt in i ugnen igen i 10-15 minuter tills smulorna fått färg.

  6. Servera med lite lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite rom.

Fler recept inom Baka en kaka

Liknande recept som Äppelpaj med russin, muscovado och rom