Kladdkakemuffins med mashmallowfluff

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kladdkakemuffins med mashmallowfluff

Lägg till ingredienser

Antal muffins: 25

Ägg

4.0 

styck

Strösocker

6.0 

dl

Kakaopulver

5.0 

msk

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Salt

2.0 

krm

Vetemjöl

3.0 

dl

 

Garnering:

 

Grädde

3.0 

dl

Mashmallows

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

Om muffins, cupcakes >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 403

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 6

Recept: 6027 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 60 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 4%

Strösocker 6.0 dl 38%

Kakaopulver 5.0 msk 2%

Smör normalsaltat 200.0 gram 24%

Salt 2.0 krm 0%

Vetemjöl 3.0 dl 11%

 

Garnering:

Grädde 3.0 dl 18%

Mashmallows 50.0 gram 3%

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smält smör på spisen. Rör ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner smör i äggblandningen. Sedan de torra ingredienserna.
  3. Spritsa upp i muffinsformar. Sätt in i ugnen cirka 8 minuter (de ska fortfarande vara kladdiga inuti). Tag ut och låt kallna.
  4. Garnering: Koka upp grädde. Lägg i mashmallows. Låt dem smälta. Låt kallna. Vispa försiktigt upp ”marshmallowsgrädden”. Spritsa på den på muffinsarna.

Kockens kommentar

Kladdkaka och brownies tillagas på sockerkakssmet utan bakpulver och med kakao och eller choklad. Kladdkaka vanligen med kakao och brownies oftast med choklad. Kladdkaka ofta i form av tårta eller i portionsform, brownies oftast bakad i form och skuren i rutor. Läs mer > Om kladdkaka, brownies.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Chocolate brownie

Fudge brownie

Fler recept inom Kladdkaka, brownies

Liknande recept som Kladdkakemuffins med mashmallowfluff