Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Soppa:

 

Pumpa fruktkött

1.0 

kilo

Vatten

1.0 

liter

Strösocker

4.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Kanelstång

1.0 

styck

 

Biskvi:

 

Mandelmassa färdig

100.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Äggvita

1.0 

st liten

Lakritspulver }

0.5 

krm

 

Tillval:

 

Vispgrädde

 

 

Grädde

 

 

 

Kockskolan:

 

Om biskvier >

 

 

Spritsverktyg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 595 gram)

Ingredienser

Visa:
Soppa:

Pumpa fruktkött 1.0 kilo 11%

Vatten 1.0 liter 0%

Strösocker 4.0 dl 62%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Kanelstång 1.0 styck Äts ej

 

Biskvi:

Mandelmassa färdig 100.0 gram 19%

Strösocker 0.5 dl 8%

Äggvita 1.0 st liten 0%

Lakritspulver } 0.5 krm 0%

 

Tillval:

Vispgrädde 0%

Grädde 0%

 

Kockskolan:

Om biskvier > Äts ej

Spritsverktyg > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Soppa: Skär ner pumpaköttet i bitar. Lägg det i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Pressa i citron.
  2. Koka tills pumpan är mjuk. Lyft upp kanelstången. Mixa soppan slät. Ställ kallt.
  3. Biskvier: Sätt ugnen på 180°C.
  4. Mjukrör mandelmassa. Blanda med socker och äggvita till en jämn smet.
  5. Spritsa ut på ett bakplåtspapper. Baka i ugnen 6-7 minuter.
  6. Servera: Servera soppan kall med lite vispad grädde eller varm med vaniljglass. Servera biskvierna som tillbehör.

Kockens kommentar

Nyponsoppa med mandelbiskvier är inspirationen till den här rätten.

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier