Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 886

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3543 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rapphöna urtagen +skinn 4.0 styck 47%
Smör och/el. matolja 1.0 msk 3%
Sås:
Brandy/cognac 10.0 cl 6%
Grädde (matlagningsgrädde) 1.0 dl 4%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%
Steksky 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 15%
Brytbönor färska 200.0 gram 2%
Rönnbärsgelé 2.0 dl 18%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skär loss lår och filé. Ansa bönor, skala och tärna potatis.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn fågeln några minuter på vardera sidorna till fin färg. Sänk värmen och efterstek 15 minuter under lock. Ta ur och låt vila 5-10 minuter.
- Hetta under tiden upp matfett i panna på medelhög värme. Stek potatisen knaprig. Salta.
- Koka bönor i lättsaltat vatten cirka 10 minuter.
- Sås: Häll grädde, fond och brandy i en kastrull. Koka upp. Smaksätt med lite sky, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka i 5 minuter.
Kockens kommentar
Passar till
Fler recept inom Hösttips Barbaresco Sori Paitin
Liknande recept som Rapphöna i konjaksås
-
Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rapphöna i konjaksås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan