Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 726

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2904 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammytterfilé 600.0 gram 20%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Marinad:
Enbär } 2.0 msk 1%
Anissprit till marinad 1.5 dl 1%
Olivolja till stekning 4.0 msk 16%
Sås:
Schalottenlök 3.0 st små 1%
Torrt vitt vin 1.5 dl 4%
Anissprit 7.0 cl 5%
Smör kallt 100.0 gram 25%
Tillbehör:
Svamp gärna ostronskivling 100.0 gram 1%
Potatis 0.8 kilo 18%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Krossa enbär. Lägg filéerna i en plastpåse tillsammans med enbär, olja och anissprit. Salta lätt och peppra. Låt stå i rumstemperatur 3-4 timmar.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Servera dem hela eller pressade.
- Sås: Finhacka lök. Fräs den i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den blir mjuk. Häll på vin och anissprit och koka i cirka 5 minuter. Rör ner kallt smör klickvis.
- Skiva och fräs svamp i smör på medelvärme i cirka 4 minuter. Ta ur svampen.
- Höj temperaturen till medelhög värme och bryn lammfiléerna cirka 1 minut på var sida.
- Sätt in i ugnen i 6 minuter. Ta ut och låt köttet vila i folie 10 minuter eller mer.
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Hösttips Barbaresco Sori Paitin
Liknande recept som Marinerad lammfilé Pernod Ricard
-
Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rapphöna i konjaksås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan