Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3093 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Viltfärs 600.0 gram 26%
Fläskfärs 100.0 gram 8%
Ströbröd 0.5 dl 4%
Lättöl (2,3%) 1.0 dl 1%
Ägg 1.0 styck 2%
Gul lök 1.0 styck 2%
Enbär } 2.0 styck 0%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Smör till stekning 3.0 msk 9%
Gul lök 1.0 styck 2%
Äpple Granny Smith 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Grädde 1.0 dl 12%
Potatis mjölig sort 400.0 gram 9%
Palsternacka 200.0 gram 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Mjölk 2.5 dl 5%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Blötlägg ströbröd i öl. Skala och finhacka lök. Stek löken i smör. Mal enbär fint.
- Blanda samman allt till en fin färs. Salta och peppra. Gör ett stekprov för att kolla kryddningen. Rulla köttbullar. Stek i smör. Skaka på pannan då och då.
- Skala lök. Hacka lök och äpple. Fräs i smör. Slå på fond, vatten och grädde. Koka tills cirka 2 dl återstår. Smaka av med salt och peppar.
- Skala potatis och palsternacka. Koka mjukt. Pressa. Blanda med smör och varm mjölk. Smaka av med salt och peppar. Servera med rårörda lingon.
Fler recept inom Hösttips Barbaresco Sori Paitin
Liknande recept som Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon
-
Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rapphöna i konjaksås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan