Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2391 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Hjortrostbiff 800.0 gram 35%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Morot 4.0 st små 3%
Palsternacka 4.0 st små 11%
Rotselleri 400.0 gram 4%
Matolja (rapsolja) 1.0 dl 33%
Senapsfrön gula 1.0 tsk 1%
Apelsinjuice färskpressad 2.0 dl 4%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Vatten 1.0 dl 0%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.
- Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara 57°C när det är klart.
- Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.
- Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.
- Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.
Fler recept inom Hösttips Barbaresco Sori Paitin
Liknande recept som Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
-
Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rapphöna i konjaksås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan