Muscovadobullar med citron

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Muscovadobullar med citron

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 35

Mjölk

5.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

liter

Strösocker

1.0 

dl

Muscovadosocker

1.5 

dl

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Jäst röd färsk till söt deg

50.0 

gram

Kardemumma mald

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Mandelmassa färdig

150.0 

gram

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Kanel

2.0 

msk

Muscovadosocker

0.8 

dl

Citronskal

1.0 

styck

 

Garnering:

 

Ägg till pensling

1.0 

styck

Råsocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 258

GBR (GI) / port: 11

Recept: 9033 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 15%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 72 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölk 5.0 dl 3%

Vetemjöl 2.0 liter 47%

Strösocker 1.0 dl 4%

Muscovadosocker 1.5 dl 5%

Smör rumsvarmt 200.0 gram 16%

Ägg 1.0 styck 1%

Jäst röd färsk till söt deg 50.0 gram 1%

Kardemumma mald 1.0 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fyllning:

Mandelmassa färdig 150.0 gram 8%

Smör normalsaltat 150.0 gram 12%

Kanel 2.0 msk 0%

Muscovadosocker 0.8 dl 2%

Citronskal 1.0 styck 0%

 

Garnering:

Ägg till pensling 1.0 styck 1%

Råsocker 0%

 

Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Blanda i en blandarbunke mjöl, jäst, kardemumma, smör, ägg, socker, muscovado­socker och mjölk. Kör blandaren på medel­hastighet i 5-8 minuter. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt vila i 30 minuter under en bakduk.
  2. Fyllning: Rör ihop fyllningen. Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop. Skär upp bullar, 2-3 centimeter tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Garnering: Vispa ett ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägget. Strö på socker.
  5. Grädda: Sätt in i ugnen 8-10 minuter.
  6. Låt svalna på galler under en bakduk.

Kockens kommentar

 Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Fler recept inom Vetebröd, vetebullar

Liknande recept som Muscovadobullar med citron