Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 258

GBR (GI) / port: 11
Recept: 9033 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 15%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mjölk 5.0 dl 3%
Vetemjöl 2.0 liter 47%
Strösocker 1.0 dl 4%
Muscovadosocker 1.5 dl 5%
Smör rumsvarmt 200.0 gram 16%
Ägg 1.0 styck 1%
Jäst röd färsk till söt deg 50.0 gram 1%
Kardemumma mald 1.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Fyllning:
Mandelmassa färdig 150.0 gram 8%
Smör normalsaltat 150.0 gram 12%
Kanel 2.0 msk 0%
Muscovadosocker 0.8 dl 2%
Citronskal 1.0 styck 0%
Garnering:
Ägg till pensling 1.0 styck 1%
Råsocker 0%
Kockskolan:
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Deg: Blanda i en blandarbunke mjöl, jäst, kardemumma, smör, ägg, socker, muscovadosocker och mjölk. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt vila i 30 minuter under en bakduk.
- Fyllning: Rör ihop fyllningen. Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop. Skär upp bullar, 2-3 centimeter tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Garnering: Vispa ett ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägget. Strö på socker.
- Grädda: Sätt in i ugnen 8-10 minuter.
- Låt svalna på galler under en bakduk.
Kockens kommentar
Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.Fler recept inom Vetebröd, vetebullar
Liknande recept som Muscovadobullar med citron
-
Vetelängd, kanellängd grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kanelkrans
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stjärnkrans med eller utan saffran
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Butterkaka, systerkaka, sammanjästa vetebullar i form
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Vetebullar, kanelbullar (knutar)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kanelbullar bakad med fördeg (snäckor)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Så formas vetebullar till snäckor och knutar
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så bakas veteknutar och vetekringlor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kardemummabullar med vanilj
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan