Lägg till ingredienser

Antal bullar: 35

Mjölk

5.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

liter

Strösocker

2.2 

dl

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Jäst röd färsk till söt deg

50.0 

gram

Kardemumma mald

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Mandelmassa färdig

150.0 

gram

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Kanel

2.0 

msk

 

Smet:

 

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Strösocker

3.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

msk

Grädde

3.0 

msk

Hasselnötter hackade

70.0 

gram

 

Garnering:

 

Ägg till pensling

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 393

Kcal / portion: 347

GBR (GI) / port: 9

Recept: 12161 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 88 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölk 5.0 dl 2%

Vetemjöl 2.0 liter 35%

Strösocker 2.2 dl 7%

Smör rumsvarmt 200.0 gram 12%

Ägg 1.0 styck 1%

Jäst röd färsk till söt deg 50.0 gram 0%

Kardemumma mald 1.0 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fyllning:

Mandelmassa färdig 150.0 gram 6%

Smör normalsaltat 150.0 gram 9%

Kanel 2.0 msk 0%

 

Smet:

Smör normalsaltat 200.0 gram 12%

Strösocker 3.0 dl 9%

Vetemjöl 3.0 msk 1%

Grädde 3.0 msk 1%

Hasselnötter hackade 70.0 gram 4%

 

Garnering:

Ägg till pensling 1.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > %

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Blanda i en blandarbunke mjöl, socker, jäst, kardemumma, smör, ägg och mjölk. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt det vila 30 minuter under en bakduk.
  2. Toscasmet: Hacka nötter. Blanda smör, socker, vetemjöl, grädde och nötter till toscasmeten i en kastrull. Koka upp. Sjud under omrörning i en minut. Ställ att kallna något.
  3. Rör ihop fyllningen.
  4. Forma: Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop. Skär upp bullar 2-3 cm tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i cirka 30 minuter.
  5. Förvärm ugnen på 200°C.
  6. Garnera: Rör ut ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägget. Klicka toscasmet på bullarna.
  7. Grädda: Sätt in i ugnen i 8-10 minuter.
  8. Låt svalna på galler under bakduk.

Kockens kommentar

Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Fler recept inom Vetebröd, vetebullar

Liknande recept som Kaneltoscabullar