För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kaneltoscabullar

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 35

Mjölk

5.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

liter

Strösocker

2.2 

dl

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Jäst röd färsk till söt deg

50.0 

gram

Kardemumma mald

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Mandelmassa

150.0 

gram

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Kanel

2.0 

msk

 

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Strösocker

3.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

msk

Grädde

3.0 

msk

Hasselnötter hackade

70.0 

gram

 

Ägg till pensling

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 347

GBR (GI) / port: 9

Recept: 12161 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 89 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölk 5.0 dl 2%

Vetemjöl 2.0 liter 35%

Strösocker 2.2 dl 7%

Smör rumsvarmt 200.0 gram 12%

Ägg 1.0 styck 1%

Jäst röd färsk till söt deg 50.0 gram 0%

Kardemumma mald 1.0 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fyllning:

Mandelmassa 150.0 gram 6%

Smör normalsaltat 150.0 gram 9%

Kanel 2.0 msk 0%

 

Smör normalsaltat 200.0 gram 12%

Strösocker 3.0 dl 9%

Vetemjöl 3.0 msk 1%

Grädde 3.0 msk 1%

Hasselnötter hackade 70.0 gram 4%

 

Ägg till pensling 1.0 styck 1%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Blanda i en blandarbunke mjöl, socker, jäst, kardemumma, smör, ägg och mjölk. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter.
  2. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt det vila 30 minuter under en bakduk.
  3. Hacka nötter. Blanda smör, socker, vetemjöl, grädde och nötter till toscasmeten i en kastrull. Koka upp. Sjud under omrörning i en minut. Ställ att kallna något.
  4. Rör ihop fyllningen. Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop. Skär upp bullar 2-3 cm tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6.  Rör ut ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägget. Klicka på toscasmet på bullarna. Sätt in i ugnen i 8-10 minuter.
  7. Låt svalna på galler under bakduk.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Vetebröd, vetebullar

Liknande recept som Kaneltoscabullar