Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 393

Kcal / portion: 347

GBR (GI) / port: 9
Recept: 12161 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 19%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mjölk 5.0 dl 2%
Vetemjöl 2.0 liter 35%
Strösocker 2.2 dl 7%
Smör rumsvarmt 200.0 gram 12%
Ägg 1.0 styck 1%
Jäst röd färsk till söt deg 50.0 gram 0%
Kardemumma mald 1.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Fyllning:
Mandelmassa färdig 150.0 gram 6%
Smör normalsaltat 150.0 gram 9%
Kanel 2.0 msk 0%
Smet:
Smör normalsaltat 200.0 gram 12%
Strösocker 3.0 dl 9%
Vetemjöl 3.0 msk 1%
Grädde 3.0 msk 1%
Hasselnötter hackade 70.0 gram 4%
Garnering:
Ägg till pensling 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Deg: Blanda i en blandarbunke mjöl, socker, jäst, kardemumma, smör, ägg och mjölk. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt det vila 30 minuter under en bakduk.
- Toscasmet: Hacka nötter. Blanda smör, socker, vetemjöl, grädde och nötter till toscasmeten i en kastrull. Koka upp. Sjud under omrörning i en minut. Ställ att kallna något.
- Rör ihop fyllningen.
- Forma: Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop. Skär upp bullar 2-3 cm tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i cirka 30 minuter.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Garnera: Rör ut ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägget. Klicka toscasmet på bullarna.
- Grädda: Sätt in i ugnen i 8-10 minuter.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Kockens kommentar
Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.Fler recept inom Vetebröd, vetebullar
Liknande recept som Kaneltoscabullar
-
Vetelängd, kanellängd grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kanelkrans
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stjärnkrans med eller utan saffran
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Butterkaka, systerkaka, sammanjästa vetebullar i form
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Vetebullar, kanelbullar (knutar)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kanelbullar bakad med fördeg (snäckor)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Så formas vetebullar till snäckor och knutar
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så bakas veteknutar och vetekringlor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kardemummabullar med vanilj
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan