Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1526 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Yoghurt turkisk 4.0 dl 31%
Bär färska 4.0 dl 5%
Honung 4.0 msk 18%
Digestivekex choklad 8.0 styck 39%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rensa bär. Krossa kex grovt.
- Varva sedan allt i glas.
Kockens kommentar
Världens enklaste dessert. På bilden har jag bl a använt krusbär, svarta vinbär, röda vinbär, allt från mina egna trädgård. Ta de bär du själv tycker bäst om. Enkelt gott och relativt nyttigt.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Yoghurt, färska bär, honung och digestive
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan