Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 192
    
                Kcal / portion: 284
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 1135 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Matjessill 4.0 filéer 50%
Ägg 4.0 styck 22%
Kapris 0.5 dl 1%
Gräslök 1.0 kruka 1%
Pepparrot färsk 4.0 cm 3%
Smör normalsaltat 30.0 gram 19%
Rädisor 4.0 styck 1%
Dill 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka ägg i 8-9 minuter. Grovhacka kapris. Skala och riv äggen på den grova sidan på ett rivjärn. Skär gräslök fint. Riv pepparrot fint.
 - Lägg smör i en kastrull. Koka tills det börjar dofta rostade nötter. Sila genast försiktigt över i en bunke.
 - Blanda allt och fixera med hjälp av plastfolie till en korv. Ställ in i kylen tills den är kall.
 - Lägg upp matjessill på ett fat. Skär rullen i ”puckar”. Hyvla rädisor väldigt tunt. Lägg på ”äggpuckarna” garnera med rädisor och fina dillvippor.
 
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Matjessill med äggrulle och rädisa
- 
                
                  
                
                Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
 
              
              
                    