Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 284

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1135 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Matjessill 4.0 filéer 50%
Ägg 4.0 styck 22%
Kapris 0.5 dl 1%
Gräslök 1.0 kruka 1%
Pepparrot färsk 4.0 cm 3%
Smör normalsaltat 30.0 gram 19%
Rädisor 4.0 styck 1%
Dill 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka ägg i 8-9 minuter. Grovhacka kapris. Skala och riv äggen på den grova sidan på ett rivjärn. Skär gräslök fint. Riv pepparrot fint.
- Lägg smör i en kastrull. Koka tills det börjar dofta rostade nötter. Sila genast försiktigt över i en bunke.
- Blanda allt och fixera med hjälp av plastfolie till en korv. Ställ in i kylen tills den är kall.
- Lägg upp matjessill på ett fat. Skär rullen i ”puckar”. Hyvla rädisor väldigt tunt. Lägg på ”äggpuckarna” garnera med rädisor och fina dillvippor.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Matjessill med äggrulle och rädisa
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *