Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2561 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödbeta 520.0 gram 9%
Tomater 4.0 styck 3%
Syltlök 12.0 styck 1%
Babyspenat 50.0 gram 0%
Getost (chèvre) 200.0 gram 27%
Valnötskärnor 100.0 gram 26%
Olivolja 0.5 dl 15%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Matolja till stekning 2.0 msk 9%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 90°C.
- Dela tomater på 4. Lägg på en plåt med skalsidan neråt. Salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
- Koka rödbetor till mjuka. Skala och skär i klyftor. Skala lök. Stek mjuka i olja på svag värme.
- Blanda tomat, rödbetor, lök, spenat, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Lägg ut på ett fat. Smula över getost. Fördela över valnötter.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Rödbetssallad med bakad tomat och lök
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre