Lättrökt chiligravad lax

Lättrökt chiligravad lax

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Laxfilé med skinn

1.8 

kilo

Socker (strösocker)

1.0 

dl

Salt

0.5 

dl

Chiliflingor

1.0 

msk

Enbär }

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 368

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3681 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 12%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé med skinn 1.8 kilo 89%

Socker (strösocker) 1.0 dl 10%

Salt 0.5 dl 0%

Chiliflingor 1.0 msk 0%

Enbär } 2.0 msk 1%

Tillagning

  1. Rör ihop socker, salt (gärna röksalt som då mortlas först) och chiliflingor. Grovhacka enbär och tillsätt dem.
  2. Gnid in laxen på ovan och undersida. Lägg i plastpåse och låt stå i rumsvärme 1 timma tills salt och socker lösning smält. Ställ in i kylen över natten (eller bara några timmar).
  3. Se till att grillen inte är alltför het. Lägg laxsidan på ett folieark med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga i cirka 20 minuter. Eller tillaga i ugn 150 grader i ca 20 minuter.
  4. Klart att servera med Tomatsalsa, Ananas och chilisalsa och eventuell färskpotatis.

Kockens kommentar

För att få den rökta smaken använder du röksalt.

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Lättrökt chiligravad lax