Lägg till ingredienser

Antal gifflar: 24

Jäst röd färsk till söt deg

25.0 

gram

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Mellangrädde

2.0 

dl

Strösocker

0.8 

dl

Salt

1.0 

krm

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

8.0 

dl

 

Fyllning:

 

Mandelmassa färdig

150.0 

gram

Smör rumsvarmt

50.0 

gram

 

Garnering:

 

Ägg till pensling

1.0 

styck

Pärlsocker

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om gifflar, croissant >

 

 

Så bakas vetebröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4789 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 21%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 50 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst röd färsk till söt deg 25.0 gram 1%

Smör normalsaltat 125.0 gram 19%

Mellangrädde 2.0 dl 11%

Strösocker 0.8 dl 6%

Salt 1.0 krm 0%

Ägg 1.0 styck 1%

Vetemjöl 8.0 dl 35%

 

Fyllning:

Mandelmassa färdig 150.0 gram 14%

Smör rumsvarmt 50.0 gram 8%

 

Garnering:

Ägg till pensling 1.0 styck 2%

Pärlsocker 0.5 dl 3%

 

Kockskolan:

Om gifflar, croissant > Äts ej

Så bakas vetebröd > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Smält smör. Tillsätt grädde. Låt bli fingervarmt, 37°C.
  2. Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt gräddsmöret. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt och ägg. Rör ner mjöl lite i taget till en fast deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Blanda ihop smör och mandelmassa till fyllningen.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen bitar. Kavla ut varje del. Skär i 8 trekanter.
  5. Lägg en klick fyllning på varje trekant. Rulla ihop från basen. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa cirka 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225°C. Pensla gifflarna med ett uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i ugnen 6-8 minuter till fin färg.
  7. Låt svalna innan servering.

Kockens kommentar

Tips! Lägg i lite choklad med fyllningen för en varierad smak.

Fler recept inom Vetebröd, vetebullar

Liknande recept som Mandelgifflar