Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1904 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Knipprödbetor 8.0 styck 9%
Majrova 4.0 st små 13%
Knippmorot 12.0 styck 10%
Smålök 4.0 styck 4%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 13%
Smör normalsaltat 100.0 gram 38%
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 14%
Persilja 0%
Flingsalt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Borsta alla rotsaker noggrant. Dela stora så de får ungefär samma storlek. Lägg i en ugnsfast form. Häll över olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
- Vispa undet tiden smöret vitt med elvisp. Tillsätt anjovis och fortsätt vispa.
- Tag ut rotsakerna. Klicka över anjovissmöret och låt det sakta smälta. Salta. Garnera med hackad persilja.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Bakade primörbetor med ansjovissmör
-
Kokt potatis - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskost med dill, citron och vitlök
Tid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Almas rabarberlemonad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enbär- och timjancrème
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan