Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3964 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Färskpotatis med skal 2.0 kilo 30%
Polkabeta 1.0 kilo 11%
Morot liten 2.0 kilo 15%
Vårlök 0.5 kilo 3%
Bladspenat färsk 500.0 gram 2%
Olivolja 2.0 dl 38%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tvätta och halvera potatis. Skala och halvera polkabetor. Tvätta och skär av halva blasten på morot. Halvera vårlök på längden.
- Lägg alla grönsaker utom spenat på plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen cirka 40 minuter.
- Skölj spenat. Blanda med rotfrukterna.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Somrig potatis- och grönsakssallad
-
Kokt potatis - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskost med dill, citron och vitlök
Tid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Almas rabarberlemonad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enbär- och timjancrème
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan