Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 374

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1498 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 13%
Olivolja 0.5 dl 25%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Pumpakärnor 1.0 dl 23%
Solrosfrön 1.0 dl 10%
Sesamfrön 1.0 dl 23%
Spiskummin mald 2.0 tsk 1%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och finhacka ingefära.
- Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Lägg i ingefära, pumpakärnor, solros- och sesamfrön, samt spiskummin. Fräs i cirka 2 minuter utan att bränna.
- Tillsätt blomkål, vatten och fond. Pressa citronjuice i kastrullen. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Det kan förekomma animaliskt ämne i grönsaksfond. Det finns s.k. "lantbuljong" som är fri från animaliska ämnen. Fråga i butiken.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Fröbuljong med blomkål
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre