Fetaomelett med färsk spenat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fetaomelett med färsk spenat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Grädde

5.0 

dl

Fetaost

200.0 

gram

Spenat färsk

50.0 

gram

Räkor med skal

1.0 

kilo

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 936

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3742 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 20%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 394 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 13%

Grädde 5.0 dl 48%

Fetaost 200.0 gram 16%

Spenat färsk 50.0 gram 0%

Räkor med skal 1.0 kilo 14%

Olivolja till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala räkor.

  2. Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra.

  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Häll i äggsmeten. Rör då och då så det inte fastnar i botten. Sänk värmen.

  4. När den nästan stelnat, efter cirka 7 minuter, smula i feta och spenat. Lägg på ett lock.

  5. När den stelnat klart, efter cirka 3 minuter ytterligare, toppa med räkor.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Fetaomelett med färsk spenat