Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1768 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Quinoafrön torkade 2.0 dl 33%
Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 1%
Rödlök 1.0 styck 4%
Avokado 2.0 styck 24%
Ägg 4.0 styck 14%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 21%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackning. Låt svalna.
- Koka ägg i 5 minuter. Skölj i kallt vatten och skala.
- Skala och skiva rödlök. Kärna ur, skala och skiva avokado.
- Blanda quinoa, jungfrusallad, rödlök och avokado.
- Halvera äggen och lägg på salladen.
- Pressa över citronjuice. Ringla över olivolja. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Passar även som lättare ensamrätt. Tre- eller fyrdubbla i så fall portionsmängden.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Quinoasallad med ägg och avokado
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre