Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 743

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2973 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blandfärs 1.0 kilo 65%
Fetaost 300.0 gram 30%
Ägg 2.0 styck 4%
Mynta färsk 0.5 kruka 0%
Citronpeppar 1.5 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
Tänd grillen i god tid.
Finhacka myntan och smula fetaosten.
Blanda alla ingredienserna väl i en bunke. Låt vila i rumstemperatur i 30 minuter.
Forma till biffar. Lägg på grillen och grilla ca 5-7 min på varje sida. Tiden varierar beroende på biffarnas tjocklek. Kontrollera att de blivit genomstekta.
Kockens kommentar
Stora, tjocka biffar riskerar att inte bli genomstekta, alternativt brända av grillen. Gör därför mindre eller halvplatta biffar.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Färsbiffar med mynta och feta
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre