Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömming urtagen 800.0 gram 35%
Purjolök 1.0 styck 3%
Grädde 3.0 dl 55%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 2%
Ströbröd 3.0 msk 5%
Salt 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Klipp bort ryggfenor på strömming. Lägg ut filéerna på en skärbräda. Torka av med hushållspapper. Salta ordentligt. Vik ihop strömmingen. Lägg i ugnsfast form.
- Strimla purjolök fint. Strö över strömmingen. Blanda grädde och dijonsenap. Häll över i formen. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.
- Servera med kokt potatis och knäckebröd.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre