Hasselnöts- och chokladcupcake

Foto: The Hummingbird Bakery

Hasselnöts- och chokladcupcake

Lägg till ingredienser

Antal muffins: 12

Vetemjöl

100.0 

gram

Kakaopulver

20.0 

gram

Strösocker

140.0 

gram

Bakpulver

1.5 

tsk

Salt

1.0 

krm

Smör rumsvarmt

40.0 

gram

Mjölk

1.2 

dl

Ägg

1.0 

styck

Nöt-/chokladkräm, Nutella

120.0 

gram

Hasselnötskärnor

36.0 

styck

 

Glasyr:

 

Florsocker

250.0 

gram

Smör osaltat

80.0 

gram

Mjölk

0.2 

dl

Nöt-/chokladkräm, Nutella

80.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Muffinsformar (papper)

12.0 

styck

Muffinsplåt >

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Om muffins, cupcakes >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 414

Kcal / portion: 362

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 19%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 88 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 100.0 gram 8%

Kakaopulver 20.0 gram 2%

Strösocker 140.0 gram 13%

Bakpulver 1.5 tsk 0%

Salt 1.0 krm 0%

Smör rumsvarmt 40.0 gram 7%

Mjölk 1.2 dl 2%

Ägg 1.0 styck 1%

Nöt-/chokladkräm, Nutella 120.0 gram 15%

Hasselnötskärnor 36.0 styck 5%

 

Glasyr:

Florsocker 250.0 gram 23%

Smör osaltat 80.0 gram 13%

Mjölk 0.2 dl 0%

Nöt-/chokladkräm, Nutella 80.0 gram 10%

 

Tillbehör:

Muffinsformar (papper) 12.0 styck Äts ej

Muffinsplåt > 1.0 styck Äts ej

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Glasering bakverk > Äts ej

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna med en elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.
  3. Tillsätt långsamt mjölken i mjölblandningen och vispa tills alla ingredienser har blandats samman. Tillsätt ägget och vispa ordentligt (skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott).
  4. Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda i ugn i cirka 20 minuter, eller tills bakverken fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer dem på ett galler för att kallna.
  5. När kakorna har kallnat gör du ett litet hål i mitten av dem och fyller det med hasselnöts- och chokladkräm.
  6. Hasselnöts- och chokladglasyr: Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Sänk sedan hastigheten. Häll långsamt i mjölken. Vispa på hög hastighet när mjölken är nedblandad. Fortsätt att vispa glasyren tills den är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Ju längre glasyren vispas, desto fluffigare och lättare blir den.
  7. Rör ned hasselnöts- och chokladkrämen för hand så att den fördelas jämnt i glasyren. Bred på glasyren när dina cupcakes har kallnat och lägg på några (runt tre) hasselnötter på varje cupcake.

Kockens kommentar

Ibland räcker det inte med bara choklad, därför har vi fyllt dessa cupcakes med ljuvlig hasselnöts- och chokladkräm. Med hasselnötter på toppen blir de knapriga också.

Cupcakes är USA:s motsvarighet till engelska muffins. Till skillnad från muffins toppas ofta cupcakes med frosting (sockerglasyr) eller smörkräm. Läs mer > Om muffins, cupcakes.

Alternativ

Muffins grundrecept

Cupcakes grundrecept

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Hasselnöts- och chokladcupcake