Biff Oskar

Biff Oskar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

450.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Havregryn

0.8 

dl

Vatten

1.0 

dl

Grädde

0.5 

dl

Salt

1.5 

tsk

Rosépeppar

1.5 

tsk

Sojasås kinesisk

0.5 

tsk

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Sås:

 

 

 

Béarnaise pulver färdig

1.0 

förp.

Vit sparris konserv

1.0 

burk

Räkor skalade

25.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 404

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1615 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 250 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 450.0 gram 51%

Ägg 1.0 styck 4%

Havregryn 0.8 dl 6%

Vatten 1.0 dl 0%

Grädde 0.5 dl 11%

Salt 1.5 tsk 0%

Rosépeppar 1.5 tsk 0%

Sojasås kinesisk 0.5 tsk 0%

Smör till stekning 2.0 msk 12%

 

Sås: 

Béarnaise pulver färdig 1.0 förp. 5%

Vit sparris konserv 1.0 burk 2%

Räkor skalade 25.0 styck 8%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Låt havregryn svälla i vatten och grädde 5-10 minuter. Häll i övriga ingredienserna och rör färsen smidig. Forma fyra stora biffar. Steka dem i smör ca 8 minuter per sida.
  2. Värm eller laga till såsen enligt anvisningen. Värm sparrisen. Lägg upp biffarna på ett fat. Fördela sparrisen ovanpå biffarna. Ringla över såsen och toppa med räkorna.
  3. Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Biff Oskar