
Biff Oskar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 404

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1615 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 450.0 gram 51%
Ägg 1.0 styck 4%
Havregryn 0.8 dl 6%
Vatten 1.0 dl 0%
Grädde 0.5 dl 11%
Salt 1.5 tsk 0%
Rosépeppar 1.5 tsk 0%
Sojasås kinesisk 0.5 tsk 0%
Smör till stekning 2.0 msk 12%
Sås:
Béarnaise pulver färdig 1.0 förp. 5%
Vit sparris konserv 1.0 burk 2%
Räkor skalade 25.0 styck 8%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Låt havregryn svälla i vatten och grädde 5-10 minuter. Häll i övriga ingredienserna och rör färsen smidig. Forma fyra stora biffar. Steka dem i smör ca 8 minuter per sida.
- Värm eller laga till såsen enligt anvisningen. Värm sparrisen. Lägg upp biffarna på ett fat. Fördela sparrisen ovanpå biffarna. Ringla över såsen och toppa med räkorna.
- Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Biff Oskar
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan